LogiSense OK Deurtelsysteem

ok-deurtellerHygiëne in operatiekamers is essentieel om wondinfecties te voorkomen. Om ‘vuile’ lucht buiten de OK te houden is de luchtdruk in de OK iets hoger dan in de rest van het ziekenhuis. Het aantal deurbewegingen in de OK moet daarom tot een minimum worden beperkt. Het Logisense deurtelsysteem telt deurbewegingen en registreert deze in het Elektronisch Patenienten Dossier (EPD) of het Ziekenhuis Informatie Systeem (ZIS). Het deurtelsysteem werkt draadloos en is snel en eenvoudig te installeren.

Met het LogiSense OK deurtelsysteem zijn zowel de medewerkers als het management altijd op de hoogte van het aantal deurbewegingen tijdens de operatie. Het systeem toont de informatie op een display of scherm in de OK, of is te raadplegen via een webbrowser. Door de koppeling met het EPD/ZIS (bijvoorbeeld ChipSoft) wordt de deurteller automatisch gereset zodra er een nieuwe operatie wordt gestart. De deurtelinformatie kan ook achteraf worden geraadpleegd.

Zijn er al deurtellers of schermen aanwezig in de OK? Het LogiSense deurtelsysteem kan hiervan gebruik maken, zodat er op kosten kan worden bespaard. Het systeem is modulair en snel en eenvoudig te installeren en te gebruiken.

Gebruiksgemak

Het is niet nodig om de tellingen handmatig te starten en te stoppen. Dit gebeurt automatisch op basis van de operatietijden die geregistreerd worden in het ZIS/ChipSoft. De deurteller reset automatisch na afloop van de operatie.

Data beschikbaar in het EPD/ZIS

Het aantal deurbewegingen wordt per operatie geregistreerd in het EPD/ZIS (bijvoorbeeld ChipSoft). Medewerkers kunnen dus gebruik maken van de bestaande vertrouwde omgeving voor het raadplegen van de informatie.

Modulair en kostenefficiënt

Zijn er al deurtellers en/of schermen in de OK aanwezig? Omdat het LogiSense deurtelsysteem modulair is opgebouwd kan er gebruik worden gemaakt van bestaande deurtellers. Dit levert een aanzienlijke besparing op. In veel gevallen kan de deurtelinformatie ook worden getoond op bestaande schermen via het gebouwbeheersysteem.

Eenvoudige installatie

LogiSense deurtellers kunnen eenvoudig en stofvrij worden geïnstalleerd. De installatietijd is enkele minuten per OK deur.

Betrouwbaar

Het LogiSense deurtelsysteem is al jaren operationeel in diverse ziekenhuizen. In deze periode is het een zeer robuust en betrouwbaar systeem gebleken. Referenties zijn op aanvraag verkrijgbaar.

HL7 gegevensuitwisselingdeurtelsysteem

Data-uitwisseling tussen het LogiSense deurtelsysteem en het EPD/ZIS(ChipSoft) gebeurt op basis van het HL7 protocol. De koppeling is daarmee gestandaardiseerd, veilig en toekomstvast.

Stuur mij meer informatie over het LogiSense OK Deurtelsysteem