LogiSense Track & Trace

Zorginstellingen beheren een uitgebreid arsenaal van kostbare, mobiele bedrijfsmiddelen. Denk aan infuuspompen, meetapparatuur, medische instrumenten, bedden en karren. De processen om deze mobiele inventaris te managen zijn arbeidsintensief en kostbaar. Het LogiSense Track & Trace systeem maakt deze processen eenvoudig, doorzichtig en efficiënt: in een oogopslag is de locatie en de status van kostbare inventaris bekend. Omdat wij gebruik maken van een combinatie van plaatsbepalingstechnieken is onze plaatsbepaling bovendien zeer nauwkeurig en betrouwbaar.

Asset management

LogiSense Track & Trace is een Real Time Localisation System (RTLS). Met LogiSense Track & Trace heeft u altijd en overal inzicht in de locatie en de status van uw apparatuur. Dit maakt beveiliging, voorraadbeheer en onderhoud eenvoudig.

Omdat de informatie wordt opgeslagen, kunnen logistieke- en de onderhoudsprocessen op een overzichtelijke manier worden geëvalueerd. Zo kan er bijvoorbeeld worden bepaald hoeveel apparatuur er maximaal gelijktijdig wordt gebruikt. Zo kan de optimale voorraad worden bepaald. Deze kennis levert aanzienlijke besparingen op. Denk bijvoorbeeld aan het beheer en de inkoop van infuuspompen.

Onze Track & Trace tags communiceren tweezijdig: zo kan er bijvoorbeeld vanuit het assetmanagement systeem (bijvoorbeeld Ultimo) worden aangeven dat een apparaat onderhoud nodig heeft (knipperende LED op de tag). Anderzijds kan de tag informatie terug sturen, bijvoorbeeld wanneer er is gedetecteerd dat een apparaat gevallen is. Naar wens kunnen onze Track & Trace tags worden uitgerust met verschillende soorten sensoren.

Hoe werkt het?

Voor locatie bepaling gebruiken wij een combinatie van twee technieken: radiosignalen (vergelijkbaar met WiFi, ZigBee en RFID) en infraroodsignalen. Met radiosignalen wordt de globale positie bepaald en met infrarood wordt de specifieke positie bepaald. Op deze manier kunnen wij op afdelingsniveau, op zaalniveau, op kamerniveau of op het niveau van een behandelstoel locaties bepalen, afhankelijk van de gewenste nauwkeurigheid. Zo kan de nauwkeurigheid kostenefficiënt worden afgestemd op de gewenste behoefte.

Deze nauwkeurigheid is met vergelijkbare producten op basis van WiFi/RFID niet te realiseren. Radiosignalen laten zich niet tegenhouden door vloeren, muren en wanden. Vergelijkbare WiFi/RFID producten gebruiken vaak radiodriehoeksmetingen om posities te bepalen. Maar door de altijd veranderende omstandigheden (bijvoorbeeld de hoeveelheid mensen en/of de hoeveelheid inventaris in een ruimte) is deze manier van plaatsbepaling minder betrouwbaar dan het lijkt. Juist door het combineren van radio en infrarood is het LogiSense Track & Trace systeem nauwkeurig, betrouwbaar, eenvoudig te installeren én goedkoop.

LogiSense Track & Trace versus WiFi/RFID

tabel

De LogiSense tagtrack and trace

  • Afmetingen: (l*b*h) 45*45*8 mm.
  • Materiaal: kunststof.
  • Afneembaar: met alcohol.
  • Bevestiging: met dubbelzijdig klevende tape.
  • Voeding: knoopcelbatterij (vervangbaar).
  • Levensduur batterij: minimaal 1,5 jaar.
  • Programmeerbare membraam drukknop.
  • Leverbaar met diverse sensoren (bijvoorbeeld valsensor, temperatuursensor).
  • Programmeerbare LED (rood/groen), bijvoorbeeld om aan te geven dat er een storing is gemeld voor een apparaat of dat een apparaat onderhoud nodig heeft.
  • Compliant met EN 300 220-2 V2.1.2; EN 301 4891 V1.6.1 en EN 60950-1

Stuur mij meer informatie over de LogiSense RTLS Track & Trace